Project

Renovatie Russisch historisch stadspark door West 8

Het voormalige magazijncomplex New Holland Island in Sint-Petersburg wordt grondig gerenoveerd door Nederlands ontwerpbureau West 8. De eerste fase van deze revitalisatie is bijna klaar, meldt het bureau, met onder meer een nieuw stadspark, een speelplaats in de vorm van een historische fregat en tijdelijke paviljoenen. Het vernieuwde complex opent in augustus 2016.

West 8, ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, ontwierp het masterplan voor New Holland Island, dat is toegestaan door de investeringscommissie en de Raad voor het behoud van cultureel erfgoed van de stad Sint-Petersburg. Het plan houdt in dat er een volwaardig stadspark wordt gerealiseerd op het eiland, inclusief complete infrastructuur met een focus op aangepast hergebruik.


De eerste fase van de renovatie bevat:

  • De organisatie en landscaping van parken in het binnenland van het eiland;
  • De restoratie en gelijktijdige afbouw van de voormalige smederij (de gieterij), de administratieve gebouwen (het huis van de commandant) en de oude marinegevangenis (met de bijnaam De Fles);
  • De restauratie en landscaping van de dijk van het Admiralteisky kanaal en de binnenlandse bekken van het eiland;
  • De installatie van de infrastructuur voor de bouwkundige en technische ondersteuning van het eiland;
  • Een speelplaats lijkend op de Fregat Petr en Pavel;
  • Het planten van een kruidentuin buiten het Gieterij gebouw;
  • De plaatsing van tijdelijke paviljoenen voor het hosten van culturele evenementen alsook faciliteiten nodig voor de administratie van het park (kiosken, infocentra, een podium, toiletten en een ingang).
Deel van het nieuwe park. Rendering door West 8


Fregat als speelplaats

De driehoekige eiland wordt voorzien van veel groen, waaronder rijen van lindebomen, volwassen eikenbomen en sparren. De ruime openbare ruimte wordt ingericht met lichtarmaturen en banken die binnen het stedelijk ontwerp van Sint-Petersburg passen. Een centraal punt in het park is een grote tuin die in de winter wordt vervangen door een kunstijsbaan.


De speelplaats op het eiland is uniek, in de zin dat het door West 8 gemodelleerd is naar de romp van de in Nederland gebouwde fregat Peter en Paul
(P etr and Pavel ) in 1697, op een schaal van 80%. In dit schip is een speelruimte voor kinderen van 3 tot 15 jaar gerealiseerd. Op het eiland worden ook drie historische gebouwen geopend. Meer informatie over de renovatie leest u op de website van New Holland Island .


De speelplaats in de vorm van een fregat. Rendering door West 8
 

Het hele jaar open

De tweede fase van de renovatie staat gepland om af te zijn in 2019. In deze fase wordt het gebied rondom de gebouwen van Corpus 12 (meer dan 15.000m2) gerenoveerd. Het historische complex moet in zijn geheel klaar voor gebruik zijn in 2025. Desondanks is het eiland vanaf augustus 2016 het hele jaar open.

Deel dit artikel