Project

Cilindrische wolkenkrabber breekt met conventionele architectuur

De ‘Gran Mediterraneo’ wolkenkrabber is een manusje-van-alles. Het ontwerp van Belgisch architect David Tajchman brengt diverse functies samen in een toren die contrasteert met de conventionele horizontale constructies door een cellulaire en cilindrische vorm aan te nemen.

Gran Mediterraneo moet een multifunctioneel gebouw worden, met onder meer een geautomatiseerde parkeergarage, oplaadstations voor elektrische auto’s, woningen, een hotel, bars en restaurants, zwembaden en spa’s, ruimte voor kantoren, start-ups en evenementen en zelfs (buurt)tuinen.
 

The White City

Het ontwerp moet bijdragen aan het revitaliseren van de skyline van de Israëlische stad Tel Aviv. De stad staat bekend om zijn witte gebouwen, dus ook de Gran Mediterraneo zou van wit beton worden gemaakt, bijgestaan door een glazen gevel in cellulaire vorm die her en der gevuld is met mediterraanse groen.


Door dit haast vloeibare patroon krijgt ook het interieur van de woningen een organische vorm. De appartementen hebben meerdere hoogteniveaus die op flexibele wijze zijn ontworpen. 

Deel dit artikel