Project

Wooncomplex met dakterrassen doet wijk in Berlijn herleven

Een voormalig bedrijventerrein met een grimmig verleden in het hart van Berlijn is omgetoverd tot een leefbare wijk, mede door de bouw van een strakke woonflat genaamd ‘Living Levels’ aan de rivier Spree.

Het gebied langs de rivier in hartje Berlijn was eerst zeer commercieel en was tevens de locatie waar tijdens het nationaalsocialisme kunst werd vernietigd. Pas in de afgelopen jaren is het gebied weer leefbaar gemaakt. Om het gebied verder op te fleuren ontwierp bureau nps tchoban voss een woonflat aan de kop van de Brommy-brug.
 

Blokkendoos flat

Het witte gebouw kijkt uit over de rivier Spree en lijkt door zijn uitkragingen als blokkendoos te zijn opgestapeld. Dit geeft de flat een reliëf dat van iedere hoek te zien is. Het gebouw telt veertien verdiepingen met totaal 8.700 m2 aan oppervlak en rust op een betonnen fundering.


In de flat zijn 56 ruimte appartementen gemaakt en 4 commerciële ruimtes. Door een symmetrisch roterend patroon heeft iedere woning toegang tot een privébalkon dat uitzicht biedt over twee windrichtingen. De groene balkons zijn ontworpen als verticale tuinen. Op het dak van de eerste verdieping bevindt zich een speeltuin.


Kijk voor meer informatie op de
website van de architect.


Foto’s door Roland Halbe.

Deel dit artikel