Project

Hoogwaardig en multifunctioneel centrumplein 's-Heerenberg

Het centrum in ’s-Heerenberg heeft sinds 2014 een compleet nieuw Stadsplein. De gemeente Montferland heeft gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen. Voor de weekmarkt zijn obstakelvrije installaties gerealiseerd.

Het stadscentrum in ’s-Heerenberg heeft een compleet nieuw Stadsplein. De gemeente Montferland heeft gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen. Het ontwerp van de buitenruimte is verzorgd door OKRA.


Verschillende materialen

Het vernieuwde plein is verdeeld in een verblijfsdeel en een parkeergedeelte. Tevens is er ruimte voor diverse zitgelegenheden en terrassen. Daarnaast is er een watertafel gerealiseerd die ook gebruikt kan worden als podium. Het plein is afgewerkt met straatbakstenen en natuursteen. Het natuursteen is een mix van Portugees graniet en Schots natuursteen. 


Weekmarkt

Het plein is ook geschikt gemaakt voor de weekmarkt en de diverse evenementen. Hiervoor zijn diverse elektrische aansluitpunten en watervoorzieningen noodzakelijk. Ook voor de watertafel is er behoefte aan elektra en water.


Alles in één hand

In een vroegtijdig stadium heeft de gemeente PUTkast BV benaderd om mee te werken aan het ontwerp van de elektriciteitsvoorzieningen. Hiervoor is onder meer een uitgebreide inventarisatie op de oude marktlocatie gehouden. Deze informatie is verwerkt tot een maatwerkontwerp van de benodigde obstakelvrije installaties. Door de werkzaamheden in een turn-key overeenkomst bij PUTkast BV onder te brengen was men verzekerd van een optimaal resultaat voor een vast bedrag. De betrokken medewerkers zijn daarnaast opgeleid om veilig en verantwoord te kunnen werken met de nieuwe voorzieningen. Ten slotte wordt ook het onderhoud verzorgd. Hiermee heeft de gemeente maximale continuïteit en veiligheid.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel