Project

Leuvepaviljoen wordt blikvanger Rotterdamse Leuvehaven

De voorbereidingen voor de bouw van het Leuvepaviljoen zijn gestart. Dit uit glas opgetrokken gebouw wordt een blikvanger in het Maritiem District, ontworpen door Moederscheim Moonen Architects.

In het Leuvepaviljoen, dat ter vervanging van drie oude paviljoens komt, komen het Havenbedrijf Rotterdam, het Maritiem Museum Rotterdam en twee horecagelegenheden te zitten. Omdat het gebouw een kortere lengte heeft dan de drie oude paviljoens, wordt er ruimte gecreëerd rondom het nieuwe paviljoen voor meer groen en openbare zitgelegenheden.


In het multifunctionele Leuvepaviljoen brengt het Maritiem Museum twee werkplaatsen onder waar bezoekers kunnen zien hoe oude schepen in de museumhaven worden onderhouden. Ook komt er het Informatiepunt van Havenbedrijf Rotterdam. Verder is er ruimte voor twee horecagelegenheden met terrassen aan het water.


Aannemersbedrijf Bertens Bouw B.V. gaat de herontwikkeling van het Leuvepaviljoen uitvoeren. De bouw van het nieuwe paviljoen zal ongeveer een jaar duren.

Deel dit artikel