Project

Daktuin op appartementencomplex in Tholen

Momenteel wordt druk gebouwd aan de noordzijde van Tholen-Stad. Hier komt op termijn de nieuw-bouwwijk Vestetuin. Deze wijk bestaat uit verschillende woningen en een appartementencomplex met winkels en een daktuin. Het complex is reeds door Dura Vermeer opgeleverd en BTL Realisatie heeft de daktuin aangelegd.

Binnen vier weken is de ruim 1.300 m2 kale, bitumineuze dakvlakte van het complex, veranderd in een leeftuin met looppaden, zitplekken, plantenbakken en diverse klim- en vaste planten, bomen en bloembollen.

 

Cortenstalen borders

In het ontwerp van de tuin zijn materialen toegepast als Oud-Hollandse tegels, grof basaltsplit, natuurlijk ogend kunstgras, RVS-staalkabels voor klimbeplanting en veel cortenstaal. De beplanting is namelijk aangeplant in 300 mm hoge borders welke omrand zijn door deze staalsoort, welke op termijn een roestachtige uitstraling krijgt.

 

Bomen en vaste planten

Ook de bomen, meerstammige berken en dakplatanen, staan in massieve plantenbakken van cortenstaal. Door hun afmeting van 1,5 x 1,5 x 1,2 m geven zij de nodige ‘hoogte’ aan de tuin. De bomen worden in het najaar geplant. Er is gekozen voor een breed en divers assortiment aan vaste planten zoals: Anemone, Achillea, Gypsophila, Teucrium en Lavandula en klimplanten als Rosa en Clematis.

 

Automatisch irrigatiesysteem

Om de beplanting tijdig en efficiënt water te geven, zijn de plantvakken tevens voorzien een automatisch irrigatiesysteem met druppelleidingen. Door de gunstige groeiomstandigheden (nat en warm) zal de beplanting de komende maanden flink groeien.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel