Over Stedebouw & Architectuur

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers, en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren met zeven thema-edities, een Stedenspecial en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het presenteren van bijzondere trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. Die bijzondere focus is terug te vinden in elk themakatern van Stedebouw & Architectuur, maar ook op de website, in de nieuwsbrief en tijdens diverse interactieve bijeenkomsten.

Onze doelgroep onderschrijft het belang van dit vakblad. Zo bleek recent dat Stedebouw & Architectuur op nummer 2 staat in de Top 5 gelezen vakbladen voor architecten, volgens het BouwKennis Jaarrapport 2016-2017.

Magazine

Stedebouw & Architectuur Magazine verschijnt zeven keer per jaar. In iedere editie staat een thema centraal, zoals Scholenbouw, Gevels & Daken en Duurzaam Bouwen, dat door interviews en projectbeschrijvingen wordt uitgediept. Elk themakatern wordt voorafgegaan door een serie hot topics; onderwerpen die op dat moment een belangrijke rol spelen in het vakgebied. Ook kunnen experts hun verhaal doen via columns.

Aan het eind van het jaar brengt Stedebouw & Architectuur in samenwerking met vakblad B:ton de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in product en materiaal samen in de Innovatiecatalogus. Daarnaast verschijnt ieder jaar een Stedenspecial, in samenwerking met een gemeente.

Website

Op www.stedebouwarchitectuur.nl houdt de redactie u dagelijks op de hoogte van al het nieuws op het gebied van stedenbouw en architectuur. Inspirerende projecten uit binnen- en buitenland, bijzondere innovaties in de bouw, de nieuwste ontwikkelingen in product en materiaal, prikkelende blogs en een actuele agenda in een moderne online omgeving. Leveranciers, Kennispartners en Experts leveren hun eigen bijdragen via de online publicatieomgeving. Op zoek naar een leverancier? In het uitgebreide brancheregister vindt u alle relevante bedrijven én een overzicht van hun gerealiseerde projecten en innovaties.

Nieuwsbrief

In de wekelijkse nieuwsbrief presenteert de redactie een selectie van de interessantste nieuwtjes, projecten en producten op www.stedebouwarchitectuur.nl. Tevens leest u de leukste artikelen van de andere titels van uitgever Acquire Publishing: BuitenSpelen, Straatbeeld, Ruimte en Licht, PARKEER24, Verkeer in Beeld en B:ton.

Evenementen

U ontmoet de redactie van Stedebouw & Architectuur het gehele jaar door op allerlei evenementen die met architectuur te maken hebben. Tevens is Stedebouw & Architectuur, onder de vlag van uitgever Acquire Publishing, als mediapartner verbonden aan allerlei beurzen en congressen. Zo ziet u ons op bijvoorbeeld de Dag van de Openbare Ruimte en Building Holland.

Deel deze pagina