UNIQ

Smart balustrades

UNIQ biedt eindeloze mogelijkheden voor glasbalustrades en windschermen

Glazen balustrades zijn niet meer weg te denken bij bouwprojecten. Bij het ontwerpen van woningen zijn transparantie en licht steeds belangrijker geworden. Het uitgebreide pakket UNIQ profielen voor glasbalustrades sluit daar perfect bij aan. De profielen zijn bijzonder veelzijdig inzetbaar, voor iedere toepassing is een eigen oplossing.  Het UNIQ systeem voldoet aan het Bouwbesluit en is internationaal gecertificeerd.

De 1kN serie bestaat uit 4 verschillende profielen. UNIQ SB-O1 en SB-A1 zijn profielen die vaak in nieuwbouw situaties worden toegepast en zijn de ideale oplossing voor balustrades zonder zichtbare profielen. De SB-O1S en de SB-A1S profielen zijn kleiner dan de O1 en A1 en worden vaak toegepast in renovatie projecten, omdat deze op of tegen een afgewerkte vloer worden geplaatst. 

Er is een sterke groei in steeds hogere gestapelde bouw. Het 2kN profiel is daarvoor speciaal ontwikkeld, met name voor particuliere balkons op plaatsen waar windlasten maatgevend zijn. Door dit UNIQ profiel toe te passen kan men in veel gevallen dunner glas toepassen, wat kostenbesparend werkt. 

De UNIQ SB-A3 en de UNIQ SB-O3 profielen zijn de sterkste profielen in het assortiment. Met een lijnlast die gaat tot 3 kN/m zijn ze geschikt voor toepassingen die volgens het Bouwbesluit vallen onder de bijeenkomstfunctie.

De UNIQ profielen zijn ook uitstekend geschikt voor windschermen. Voor een glazen afscheiding die niet bedoeld is als doorvalbeveiliging of een constructief doel heeft, is er het SB-OXS profiel: hetzelfde systeem, dezelfde strakke uitstraling maar kleiner van formaat en daardoor een bijna onopvallende en sterke basis voor een windscherm tot maximaal 90cm hoogte. 

Contactgegevens

T. 078-6230600
E. info@uniq-balustrades.com

Meer informatie

Naar de website van UNIQ

Artikelen, evenementen & downloads van UNIQ

/* ActiveCampaign */