Nieuws

Het 4e Gymnasium energieneutraal schoolgebouw in Houthavens Amsterdam

Het 4e Gymnasium in Houthavens in Amsterdam is energieneutraal en sluit daarmee aan op de duurzaamheidsambities van dit stadsdeel. Houthavens is het eerste energieneutrale stadsdeel van Amsterdam. Het schoolgebouw, een ontwerp van architect Paul de Ruiter, voldoet aan Klasse B van de Frisse School classificatie.

Het nieuwe gebouw (bouwer DuraVermeer, bouwmanagement PMB Gemeente Amsterdam) is aangesloten op de warmtelevering in de Houthavens. Daarnaast worden betonkernactivering, hoogwaardig drievoudig glas en PV-cellen toegepast. Hiermee wordt een optimaal binnenklimaat gegarandeerd.

 

Voorzieningen

Het schoolpand is voorzien van een heuse filmzaal (het 4e is de enige filmschool in Amsterdam), een atrium, een dakterras en diverse leerplekken in en om de school. Daarnaast omvat het gebouw op het dak twee sportzalen die ook toegankelijk zijn voor verhuur aan verenigingen uit de buurt.

 

Een werkgroep van medewerkers en leerlingen heeft ervoor gezorgd dat de eigenheid en de sfeer van het oude gebouw uitstekend vertaald zijn naar een écht permanent schoolgebouw vol licht en ruimte. Ruimte voor alle leerlingen in Amsterdam, in al hun diversiteit, die de nieuwsgierigheid, het doorzettingsvermogen en de capaciteiten hebben om een gymnasiumopleiding te volgen

 

Deel dit artikel