Nieuws

Art Deco-wonen in Leidsche Rijn

Stoere gevels, grote raampartijen en karakteristieke art-deco architectuur. Dat is Home Town in Leidsche Rijn, een nieuw stukje Utrecht in de wijk Leeuwesteyn waar groen en stads wonen samenkomen.

ERA Contour ontwikkelt in dit nieuwe gebied 51 eensgezinswoningen en 9 appartementen. HomeTown is ontworpen door Brink Architectuur en Stedenbouw. Tuinarchitect Haver Doeze is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gemeenschappelijke binnentuin.

Zelf je eigen huis ontwerpen

Binnen het HomeTown-concept ontwerpen bewoners hun eigen huis en thuis, zowel van binnen als van buiten. Door de diversiteit in gevels, heeft ieder huis een eigen karakter. De woningen krijgen een stoere look door bijzonder metselwerk, kleurgebruik en zorgvuldig gekozen baksteen. Ornamenten in art deco stijl op gevels en hekwerk voorzien de woningen bovendien van een vleugje speelsheid.

Vijf verschillende woningtypes

In HomeTown komen vijf verschillende woningtypes samen. Wie er woont, beschikt over veel ruimte: de eensgezinswoningen bestaan uit tweeënhalf tot vier en een halve woonlaag. De woonoppervlakte varieert van 118 tot 189 m2.

Voorzieningen 

Iedere woning beschikt over een eigen tuin, parkeerplaats en volop mogelijkheden de woning naar eigen voorkeur in te delen. Zo is het mogelijk om bij sommige woningen de bovenste etage uit te bouwen voor bijvoorbeeld een luxe master bedroom. Voor wie meer ruimte wenst, zijn de woningen aan de Zilver Florijnlaan ideaal. Deze beschikken over een extra tuinkamer. De verkoopprijzen van de eensgezinswoningen zijn vanaf 393.000 euro op basis van vrij op naam.

Groen en gasloos

Elke woning binnen HomeTown is gasloos en energiezuinig. In HomeTown is het niet alleen duurzaam, maar ook groen wonen. Als je door de poorten loopt, kom je binnen in het groene en knusse binnengebied waar tevens volop speelruimte is voor de kinderen. Wil je toch even de stadse hectiek ervaren, dan ben je binnen een mum van tijd in Leidsche Rijn centrum of de binnenstad van Utrecht.

Bouw en oplevering

De bouw van de eensgezinswoningen start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019. De oplevering is naar verwachting op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2021. 

Deel dit artikel