Nieuws

Guinness World Record voor 's werelds grootste 3D-geprinte paviljoen

Tijdens de Beijing Design Week 2015 is het tot nu toe grootste 3D-geprinte paviljoen gepresenteerd. Het bouwwerk heet VULCAN, is ontwikkeld door het Chinese Laboratory for Creatieve Design (LCD) en heeft een Guinness World Record behaald.

De VULCAN is 9,08 meter breed en 2,88 meter hoog en bestaat uit 1.023 3D-geprinte onderdelen. Het duurde 30 dagen om met 20 grote 3D-printers de onderdelen te maken en nog eens 12 dagen om het met 15 mensen op te bouwen. De constructie kan splitsen in drie aparte modules zodat die op verschillende wijzen kan worden opgesteld.
 

Architectonische kunst

Het tijdelijke paviljoen is vernoemd naar de Romeinse god van het vuur en symboliseert volgens de architecten ‘een gevoel van angst en respect voor de onvoorspelbare krachten van de natuur, terwijl het ook de fragiliteit en moed van de menselijke beschaving suggereert’.


“VULCAN representeert een nieuwe realiteit waarin moderne architecten hun ideale ontwerp van concept tot constructie kunnen realiseren met digitale ontwerp- en fabricagemethodes,” aldus architect Yu Lei van LCD. “Deze ontwikkeling zal de grens tussen technologie en kunst steeds verder doen vervagen.”
 

3D Print Canal House

Een potentiële concurrent voor het Guinness record is het 3D Print Canal House van DUS Architects. Dit huis moet in losse onderdelen van 2 x 2 x 3,5 meter 3D-geprint worden en op locatie in Amsterdam-Noord gemonteerd worden. Het project startte in 2014, maar het is nog onduidelijk wanneer het voltooid zal worden.

Deel dit artikel