Nieuws

Gemeente Uithoorn breidt uit met Smartwoningen

In de gemeente Uithoorn wordt gewerkt aan het bouwproject De Kleine Weelde. Onderdeel daarvan is het plan voor 24 koopwoningen binnen het Smartwoningen-concept van ontwikkelaar Timpaan.

De laatste afspraken voor het bouwproject De Kleine Weelde zijn vastgelegd door de gemeente en Timpaan. Uitkomst is de bouw van 24 koopwoningen in het starterssegment; de verkoopprijzen liggen tussen de € 200.000,- tot € 240.000,-. Dit past binnen het nieuwe woningconcept van Timpaan: Smartwoningen.


Timpaan omschrijft de Smartwoning als een 'betaalbaar, kwalitatief hoogwaardige woning'. Het gaat om een zes meter brede woning met een glazen gevel, een veranda en een groot dakoverstek. Ook heeft de woning standaard een EPC van 0 en is in de toekomst om te vormen naar NOM. Timpaan richt zich met Smartwoningen vooral op een- en tweepersoonshuishoudens, of het nou starters, singles of senioren zijn.


Het bouwproject De Kleine Weelde bestaat uit een ontwikkeling van woningen verdeeld over drie velden. Twee van de drie velden worden momenteel bebouwd. Het derde veld is bestemd voor de Smartwoningen. Inwoners van Uithoorn en De Kwakel krijgen voorrang bij de toewijzing van de koopwoningen. 

Deel dit artikel