Nieuws

Pixel Abu Dhabi begint kleur te krijgen

Pixel, het eerste project van MVRDV in Abu Dhabi, is onlangs officieel in aanbouw gegaan. Het project omvat zeven torens van verschillende hoogtes. De torens worden omringd door een levendig plein.

Het project heeft een totale oppervlakte van 85000 m2 en telt 525 appartementen. Daarnaast bevinden zich binnen het project nog kantoren, commerciële ruimtes en andere voorzieningen. Pixel is innovatief voor de regio vanwege de focus op het buitenleven. Naar verwachting is de bouw in 2021 voltooid. 


Project Pixels is het eerste onderdeel van het Makers District dat in aanbouw is gegaan. Het Makers District zal in de toekomst fungeren als het nieuwe hart van Abu Dhabi en wordt ontwikkeld door IMKAN Properties. Het Makers District is 18 hectare groot en heeft alles in zich om de creatieve tegenhanger te worden van het nabijgelegen Saadiyat Island. Laatstgenoemde is de thuisbasis van Zayed National Museum, Louvre Abu Dhabi en Abu Dhabi Guggenheim. 
Onderbreking van wolkenkrabbers

Het ontwerp wijkt stevig af van de gangbare wolkenkrabbers die de Verenigde Arabische Emiraten en bestaat uit zeven compacte torens. De torens liggen aan de rand van een beschermd binnenplein met voetgangerszone, waarmee een aantrekkelijke openbare ruimte en een looproute naar het strand, The Artery en de stad is gecreëerd. Deze positionering zorgt tevens voor een optimaal uitzicht met veel schaduw.

De gevel doet het

De naar buiten gerichte gevels zijn vrij eenvoudig en verrijkt met een reliëf. De facades aan de pleinzijde stralen levendigheid uit. Naar beneden toe breken ze uit in balkons en erkers in verschillende configuraties. aan de pleinzijde worden zonneschermen geplaatst met de uitstraling van parelmoer. Het is een stille verwijzing naar oesterschelpen en de parelduikertraditie van Abu Dhabi. 
Voor ieder wat wils

De appartementen van Pixels variëren van eenspersoonsstudio's tot driekamerappartementen. De indeling is zo gedaan dat er een logische mix is tussen luxe en betaalbare appartementen. Naast het exterieur is ook het interieur door MVRDV ontworpen. 


Wekelijks op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de categorie stedenbouw en architectuur? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Deel dit artikel