Nieuws

Het nieuwe normaal in binnenstad en dorpskern: hoe dan?

Nu Nederland voorzichtig de eerste stappen uit de intelligente lockdown zet, neemt het aantal bewegingen ook weer toe. Dat levert een grote uitdaging op voor de wegbeheerder: hoe faciliteer je in de nieuwe werkelijkheid veilige mobiliteit in de openbare ruimte? De eerste noodmaatregelen liggen al op straat, nu is het zaak om tot een effectief pakket aan maatregelen te komen. XTNT gaat deze uitdaging samen met je aan tijdens het Verbindingsfestival.

Tijdens de sessie van XTNT op het Verbindingsfestival zullen experts Robbin Lankhuijzen en Kirsten van Merwijk u helpen om integrale wijze te kijken naar het nieuwe normaal. De effectiviteit van gemeentelijke maatregelen wordt bepaald door het samenspel van verkeerskundig inzicht, verkeerspsychologie, inrichting van infrastructuur in de openbare ruimte en betrokken communicatie. XTNT kent dit speelveld uitstekend.

Verbeteren, uitbreiden en bestendigen

XTNT helpt u om op drie niveaus te kijken naar ‘het nieuwe normaal’ in de binnenstad en dorpskern. We helpen u indien nodig bij het selecteren en inzetten van relevante maatregelen in uw binnenstad of dorpskern. We geven u inzicht in de effectiviteit van de maatregelen. Met onze kennis van verkeer, infrastructuur, communicatie en gedrag helpen wij u de ingezette maatregelen te evalueren én bij te schaven waar nodig. Op basis van deze ‘quick wins’ zoeken we, samen met belangrijke stakeholders in uw stad of dorp, naar aanknopingspunten voor effectieve en houdbare maatregelen tijdens én na de coronacrisis.

Nog niet aangemeld voor het Verbindingsfestival? Aanmelden kan hier!Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel