Nieuws

KCAP ontwerpt multifunctioneel woongebouw in Katendrecht

BPD en Van Wijnen ontwikkelen circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage aan de Brede Hilledijk in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Onlangs selecteerden de ontwikkelaars KCAP Architects&Planners voor het ontwerp van het multifunctionele gebouw.

''De visie van KCAP op deze plek vertaalt zich in een ‘licht’ gebouw, met veel aandacht voor wonen, ontmoeten, integratie met groen en het leggen van verbinding met de openbare ruimte. Juist in dit soort hoogstedelijke gebieden is aandacht voor de mensen die in het gebouw verblijven van essentieel belang. Zo investeren we in een prettige woon- en verblijfsomgeving, waar de kans op sociale interactie groot is”, aldus Martijn Bus, ontwikkelaar bij Van Wijnen.
 

Positieve impuls                                     

De afgelopen achttien jaar is Katendrecht van een ‘havengebied’ veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Deze bijzondere plek is nog altijd volop in beweging. De komende jaren transformeert Katendrecht Pols in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild. 
 
 
 

Deel dit artikel