Nieuws

Arnhem Centraal straks omringd door hotel en woningen

Station Arnhem Centraal krijgt straks bijval van verschillende woningen, horeca en een hotel. Daarmee krijgt Arnhem Centraal een intiemere uitstraling met aan beide zijden winkels en horeca.

Wethouder Roeland van der Zee van gemeente Arnhem is blij dat het stationsgebied nu bijna voltooid is. "Dit draagt bij aan een gastvrije stad en zorgt ervoor dat bezoekers door een aantrekkelijke omgeving richting de binnenstad kunnen lopen."

Agenda

In het stationsgebied zijn nu nog drie kavels te ontwikkelen: de woningbouwkavel Arnhemse Heeren aan de noordzijde van het station, de kavel naast het spoor aan de zuidzijde (waar een mix van kantoren en woningen zijn gepland) en de kavel meteen naast de Zypse Poort, waarvoor nog geen concrete plannen zijn.

Inrichting

Op de bouwkavel komt een Ibis Styles Hotel met plek voor 120 kamers en 30 short-stay units. Daarnaast komen er 34 appartementen. Aan de straatzijde is ruimte voor winkels en horeca, net als in de rest van het stationsgebied. Het hotelgebouw is ontworpen door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de andere gebouwen in het gebied. 

Kunst

Om de bouwplaats een beetje op te leuken, staat daaromheen een schutting waar sinds kort vijf verhalen op staan afgebeeld. Deze verhalen zijn iconisch voor de wederopbouw van de stad. Op deze manier heeft het gebied al tijdens de bouw een mooiere uitstraling. 

 

Deel dit artikel