Nieuws

B:ton 2 digitaal is uit!

Het tweede digitale magazine van B:ton 2019 is uit. Ook in dit nummer weer een variëteit aan artikelen, analyses en project- en productnieuws.

Het magazine trapt af met een artikel over de complexe bouwopgave van het AFAS Experience Center in Leusden. Het bijzondere ontwerp betekent een behoorlijke opgave voor de uitvoerder, Dura Vermeer. Het AFAS Experience Center moet een toonaangevend complex worden, met kantoren met 750 werkplekken, een professioneel theater, een sportruimte, restaurant en een parkeergarage. De symbiose van bouwtechnieken komt extra naar voren in het theaterdeel met massieve betonwanden, prefab holle wanden, staalbetonvloeren, breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren.

Waterbeheer

Ook waterbeheer komt aan bod in dit nummer. Zo leest u een artikel over een integrale aanpak van riolering, waterbeheer, waterkwaliteit, bodemverdroging en de herinrichting van het centrum van Nuenen. Bij deze aanpak is onder meer gebruik gemaakt van prefab betonnen infiltratiebuizen in combinatie met een gescheiden afvalwaterriolering.

Kunst

Tot slot kan kunst natuurlijk niet ontbreken in het B:ton Magazine. Daarom is daar ook een artikel over te lezen. De oorspronkelijke tegels van het tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers zijn namelijk vervangen voor nieuwe exemplaren. Producent Van de Bosch Beton kreeg de opdracht deze bijzondere tegels te maken. De producent noemt het project "weer eens wat anders dan een schoolplein of doorgaande weg."


Lees het digitale magazine hier. 

Dit artikel komt uit Bton

Deel dit artikel