Nieuws

Yalp wint Red Dot design award

Yalp heeft de Red Dot design award gewonnen voor de DJ-tafel Fono. De Red Hot is een internationale prijs voor een uitzonderlijk goed productontwerp. Met de Fono kan de jeugd eigen muziek mixen in de openbare ruimte.

Red Dot design award

De Red Dot is de grootste internationale designprijs ter wereld. Jaarlijks worden de inzendingen door een internationale jury beoordeeld op criteria als innovativiteit, functionaliteit en kwaliteit. Het ontwerp is gekozen uit meer dan 4.800 inzendingen uit 53 landen die meedongen in verschillende categorieën. Yalp staat met de DJ-tafel Fono nu in het rijtje van nationale en internationale eerdere Red Dot winnaars als Apple, BMW, Nike, Auping en Philips. Een selectie van winnende producten worden vanaf 7 juli tentoongesteld in het Red Dot museum in Essen.

 

Buiten spelen in nieuw jasje

De Fono is een DJ-tafel voor de buitenruimte en steekt buiten spelen in een nieuw jasje. Met de Fono kunnen jongeren de muziek van hun smartphone live in de openbare ruimte bewerken, terwijl hun vrienden dansen en samenkomen op de bijbehorende ontmoetingsplek. Red Dot winnaar en ontwerper bij Yalp, Rob Tuitert: “De Fono is een uniek product dat inspeelt op trends onder jongeren. De DJ-tafel biedt de jeugd een kans om creatief met muziek bezig te zijn. Ze hoeven geen cursus gevolgd te hebben of  een draaitafel te kopen, maar kunnen gewoon met hun eigen telefoon DJ-en in de openbare ruimte.”


Zonne-energie

De DJ-tafel werkt op zonne-energie. Daarnaast is alle elektronica weggewerkt in een betonvorm, waardoor het ontwerp bestand is tegen weersinvloeden en de zware omstandigheden in de openbare ruimte. Rob Tuitert: “Dat de innovatieve Fono populair is bij een grote doelgroep merkten we onder meer toen we het product binnen brachten in de beoordelingshal voor de Red Dot design award. Binnen no-time waren de medewerkers daar op de Fono aan het spelen. Die gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met de ‘wow-factor’ maken de Fono tot een succes. Nu is de Fono zelfs bekroond met deze internationale designprijs. Daar mogen we als Nederlands bedrijf toch behoorlijk trots op zijn.”Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel