Nieuws

Mecanoo architecten ontwerpt renovatie Museum Boijmans Van Beuningen

De gemeente Rotterdam en Museum Boijmans van Beuningen gaan in zee met Mecanoo architecten om het ontwerpproces voor de renovatie van het museum te starten. De beoordelingscommissie, waar onder andere rijksbouwmeester Floris Alkemade deel van uitmaakt, heeft unaniem voor het architectenbureau gekozen.

Mecanoo architecten won de eer voor het ontwerp vanwege de integrale visie en de allesomvattende benadering van het project, zo laat gemeente Rotterdam weten. Centraal staan een betere beleving van het museum, verbinding van het museum met het Museumpark en de stad en restauratie en verduurzaming van de monumentale bouwdelen.


In de komende maanden werkt Mecanoo, in samenwerking met de gemeente en Museum Boijmans Van Beuningen, de visie voor de renovatie van het museum verder uit tot een ontwerp. Momenteel treft de gemeente voorbereidingen om het museumgebouw asbestvrij te maken. In 2022 start de daadwerkelijke renovatie. Het gerenoveerde museum heropent naar verwachting in 2026.

Beoordelingscommissie

De beoordelingscommissie bestond uit experts op het gebied van restauratie, renovatie en museale omgevingen. De leden van de commissie waren rijksbouwmeester Floris Alkemade, architect André van Stigt, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Cees van ’t Veen, de directie en experts van de gemeente Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen.

gemeente Rotterdam

Deel dit artikel