Nieuws

Open verdiepingen en tuinen op 41 hoog

Architectenbureau ODA New York start begin 2016 met de bouw van een wolkenkrabber met enkele openlucht terrassen tussen de verdiepingen in. Het ontwerp is geïnspireerd op bekende ‘suburban backyards’ zoals we die in de woonwijken van de Verenigde Staten zien.

Het project, genaamd East 44th Street, betreft een glazen woontoren met 41 verdiepingen en wordt in het centrum van Manhattan. De terrassen worden gebouwd in de bovenste helft van de wolkenkrabber, ieder in een ‘gat’ van 4,8 meter hoog tussen twee tot drie verdiepingen in.


Elk van deze openlucht terrassen zijn verbonden aan twee appartementen op dezelfde verdieping. De terrassen zijn ingericht met fraaie vormen van glasvezelversterkt beton die bekleed zijn met groen. Door de hoogte van de toren krijgen de tuinen bovendien voldoende zonlicht en hebben de bewoners een 360-graden uitzicht.
 

Buitenwijk in centrum

Volgens ODA slaat dit ontwerp een brug tussen de drukte van het centrum en de rust van een woonwijk in de voorstad. “Er is een enorme ontkoppeling tussen wonen in de stad en de kwaliteit van het leven die wij, als mens, nodig hebben,” aldus Eran Chen van ODA. “Ik vind niet dat wij gedwongen de keuze moeten maken tussen volharden in de stad of vluchten naar een buitenwijk.”


“Ware luxe komt voort uit de mogelijkheid om het beste van meerdere werelden te krijgen, zonder compromis. In deze toren wordt het beste van stedelijk wonen gecombineerd met de droom van een
suburban backyard, wat resulteert in de ultieme stedelijke fantasie.”
 

Omvang woontoren

Het gebouw beslaat 10.800 m2, met 250 m2 per verdieping. De 44 appartementen zijn verdeeld in één-, twee- en driekamer units. Tevens is er een duplex penthouse die één verdieping inclusief terras beslaat. In de toren worden ook een lounge, zwembad, fitnesscentrum en een parkeergarage gebouwd en de begane grond is gereserveerd voor horecagelegenheden.


De bouw van het project start in april of mei 2016. Verantwoordelijke voor de ontwikkeling is Triangle Assets. Meer informatie vindt u op de
website van ODA Architecture.

Deel dit artikel