Nieuws

Stichting voor beter woningaanbod in Rotterdam

De Stichting Wijkverbetering Rotterdam Zuid gaat een belangrijke bijdrage leveren aan een aantrekkelijker en gevarieerder woningaanbod in dit stadsdeel.

De stichting gaat in een periode van tien jaar 200 kleine en slecht onderhouden woningen kopen, opknappen, samenvoegen en vergroten. De gemeente draagt gedurende deze periode maximaal tien miljoen euro bij, afhankelijk van de resultaten.

Weinig aanbod middensegment

In veel wijken van Rotterdam Zuid staan te veel kleine woningen en zijn er voornamelijk in het middensegment 711-1000 euro huur per maand) te weinig woningen beschikbaar. Na een verhuurperiode van zo'n tien jaar krijgen mensen die in stadsdeel Rotterdam Zuid wonen of werken voorrang bij de verkoop van de opgeknapte woningen.

Profiteren van waardestijging

Uiteindelijk gaat Stichting Wijkverbetering Rotterdam Zuid de woningen weer verkopen. Voor die tijd worden de woningen verhuurd. Daarmee profiteert de stichting van de waardestijging van de woningen en kan het geld dat daarmee wordt verdiend weer worden ingezet voor de doelstellingen van de stichting. Ook kan daardoor de gemeentelijke bijdrage van maximaal tien miljoen euro lager uitvallen. 

Deel dit artikel