Nieuws

Nieuwbouwproject Binck Plaats officieel gestart

Het nieuwbouwproject Binck Plaats is onlangs officieel in aanbouw gegaan. Op het deelproject, dat onderdeel is van Binck Eiland, worden 46 energieneutrale herenhuizen gerealiseerd met een EPC van 0.

Het gebied wordt een 'parel' in het Nederlandse woon-, werk- en leeflandschap: een comfortabele plek waar reuring gepaard gaat met rust. Het project wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Wensen voor de toekomst

De officiële handeling was uiterst bijzonder. Met het ingraven van ansichtkaarten met wensen voor de wijk in een tijdscapsule, werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van Binck Plaats. VORM realiseert samen met BPD en Local 46 exclusieve energiezuinige herenhuizen en een parkeergarage met 247 parkeerplaatsen met een daktuin van meer dan 5.500 m2. De woningen zijn ontworpen door Klunder architecten.

Energieneutraal wonen voor de toekomst

Bij de transformatie van Binck Eiland wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het duurzame karakter van de woon-, werk- en leefomgeving. Zo wordt Binck Plaats een energiezuinige, gezonde en leefbare woonwijk die klaar is voor de toekomst. Duurzaamheid staat centraal tijdens de hele ontwikkeling van het eiland. Zo is de voormalige SDU-drukkerijloods gedemonteerd om elders opnieuw te worden opgebouwd en wordt de betonvloer van de drukkerijloods gebruikt bij de realisatie van de parkeergarage van Binck Plaats.


De woningen worden verwarmd en gekoeld door middel van warmte- koudeopslag en warmteterugwinning. Dat wordt gecombineerd met het gebruik van zonnepanelen op de daken, een extreem goede isolatie en gebalanceerde ventilatie van de woningen. Regenwater wordt opgevangen in een regenschutting, wat vervolgens wordt hergebruikt voor de besproeiing van de tuinen.

Een groen wooneiland

Binck Eiland wordt omringd door water en groen. Op steenworp afstand van het centrum van Den Haag en aan de rand van Rijswijk en Voorburg wordt dit nieuwe wooneiland gerealiseerd. Het openbare gebied van Binck Eiland wordt voorzien van veel groen en schaduwrijke bomen. Zo wordt de lucht gezonder en kan regenwater beter worden gereguleerd. Het Eiland wordt in 3 fasen gerealiseerd. Fase 1 is reeds opgeleverd, met de transformatie van het kantoorgebouw naar appartementengebouw ‘De Binck’. Binck Plaats wordt momenteel in fase 2 gerealiseerd. Fase 3 is in verkoop. Deze fase betreft 113 appartementen in nieuwbouwproject Binck Kade.

Deel dit artikel