Nieuws

DP6 en Bureau B+B ontwerpen onderwijsgebouwen en omliggend landschap in Rotterdam

DP6 architectuurstudio en Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur hebben de Europese aanbesteding gewonnen voor de nieuwbouw van twee onderwijsgebouwen met omringend landschap aan de Argonautenweg in Rotterdam. De twee gebouwen voor stichting BOOR accommoderen straks Wolfert Dalton en de VSO-afdeling van Mytylschool De Brug.

 

Het winnend schetsontwerp van DP6 en Bureau B+B toont een aantrekkelijke campus met twee schoolgebouwen met ieder een eigen karakter, die samen in de groene omgeving één geheel vormen. De twee gebouwen gaan in het ontwerp een dialoog aan met elkaar en met het landschap, bieden ruimte voor doorzicht en intimiteit, voor ontmoeting en synergie en voor een diversiteit aan buitenruimten.

 

De opdrachtgever en gebruikers zijn erg enthousiast over het schetsontwerp.

Danielle Wuisman, locatiedirecteur Wolfert Dalton: “We zijn heel erg blij met het ontwerp en zien er enorm naar uit om straks ons Dalton onderwijs in dit prachtige nieuwe pand te gaan verzorgen.” Remco Schouten, afdelingsleider VSO vmbo-havo Mytylschool De Brug: “Dit ontwerp biedt de leerlingen van de mytylschool de mogelijkheid om een echte brug te slaan naar de samenleving. Het unieke gebouw is een veilige haven én zorgt voor goede mogelijkheden om samen te kunnen werken.”

 

Projectgegevens

OPDRACHTGEVER Gemeente Rotterdam, Rotterdam ARCHITECT DP6 architectuurstudio, Delft LANDSCHAPSARCHITECT Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur, Amsterdam 

Deel dit artikel