Nieuws

Iedereen kan nu in het Bajes Kwartier wonen

De Bijlmerbajes transformeert de komende jaren van afgesloten gevangenis tot bruisende wijk in Amsterdam. Er komen 1350 woningen en unieke hotspots zoals Dutch Design Studio's en een groene toren met stadslandbouw.

Zo wordt het Bajes Kwartier een plek voor echte stedelingen die geloven dat de stad ook duurzaam, bewust en gezond kan zijn. Woningcorporatie de Alliantie gaat ook een aandeel leveren in de transformatie van de  Bijlmer Bajes. Het gaat in deze om 275 studentenwoningen en 250 reguliere sociale huurwoningen. De Alliantie geeft hiermee invulling aan ongeveer 30 % van het toekomstig woonoppervlak in het Bajes Kwartier. 


In Bajes Kwartier gaat De Alliantie voor het eerst ook studentenwoningen aanbieden. Deze komen in het kennis cluster. De bouw van deze studentenwoningen start eind 2019. De bedoeling is dat ze anderhalf jaar later worden opgeleverd. Het overgrote deel van de studentenwoningen krijgt een huur van maximaal 425 euro per maand. De overige sociale woningen zijn bedoeld als reguliere sociale huurwoningen 

Deel dit artikel