Nieuws

Nieuw in Nederland: Benito straatmeubilair

In juni heeft GroundLevel straatmeubilair een distributieovereenkomst gesloten met Benito Urban. Dit Catalaanse bedrijf is een van de grootste en oudste producenten van straatmeubilair in Europa.

Onderscheidende kwaliteit

De kwaliteit van de producten is zeer onderscheidend door een speciale behandeling van het staal en gietijzer, genaamd Ferrus.
Deze behandeling bestaat uit 4 stappen:

1. Shot Peening: verwijdering van roest, vetten etc.
2. KTL-coating: het aanbrengen van een beschermlaag middels een dompel procedé (bekend uit de auto-industrie)
3. Primer: het aanbrengen van een zinkhoudende primer
4. Poedercoating: het aanbrengen van een eind laag in glanzend grijs of een mooie sable corten-look.


Citizen bank en afvalbak

De Citizen bank, finalist van de ADI Awards 2016, werd ontworpen door Eugeni Quitllet. Quitllet studeerde in Barcelona en werkte daarna (internationaal) 10 jaar samen met topdesigner Philippe Starck. Zijn ontwerpen doorstaan de tand des tijds en zijn zowel iconisch als eerlijk. Het Citizen meubilair is comfortabel en tijdloos. Er is een stoel, een 2-zitter en een 3-zitter. Ook behoort er een afvalbak in drie verschillende uitvoeringen tot de serie. "Zowel de bank als de afvalbak zijn gecreëerd met een onderscheidende identiteit en zijn uitnodigend om de buitenruimte in harmonie te delen met de mensen die er leven", aldus Quitllet.

De bank bestaat uit gietijzeren poten die een Ferrus behandeling hebben ondergaan. De eindlaag is een Marson sable poedercoating. De rugleuning en zitting bestaan in totaal uit vijf hardhouten delen van 120 x 35mm die behandeld zijn met Lignus; een duurzame watergedragen lak waardoor het goed beschermd is tegen de invloeden van weer, schimmels en insecten.


Waarborgen kwaliteit en functionaliteit: Citytest

De kwaliteit en functionaliteit van de producten van Benito wordt gecontroleerd middels de Citytest. Hierbij wordt gebruikers gevraagd hun mening te geven over onder meer comfort, gebruik en aantrekkelijkheid. De Citizen zitbank is met vlag en wimpel geslaagd voor deze test. Je kunt hem zelf komen testen en bewonderen op de Dag van de Openbare Ruimte op stand 3.2.45.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel