Nieuws

Nog aantrekkelijker wonen in Amsterdam-Noord

Het stationsgebied van Amsterdam-Noord krijgt een nieuwe kwaliteitsimpuls als woon- en verblijfsgebied. Met de ontwikkeling en realisatie van 184 huurappartementen, 177 studentenappartementen en twee hotels wordt wonen hier nog aantrekkelijker.

Het plangebied, kavel 1N2, ligt ten westen van Station Noord. De start van de bouw vindt plaats aan het einde van het eerste kwartaal van 2019. Naar verwachting wordt het project medio 2021 opgeleverd. Het project is ontwikkeld door AM en Blauwhoed, verenigd in ontwikkelcombinatie CZAN. Het ontwerp is gemaakt door Klunderarchitecten uit Rotterdam. De realisatie van de totale ontwikkeling is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. 

Divers aanbod

De invulling van de kavel bestaat uit 184 huurappartementen, één commerciële ruimte, 177 studentenappartementen, twee viersterrenhotels (met in totaal 304 kamers) en 140 parkeerplaatsen. Door de ligging direct naast Station Noord ontstaat voor de toekomstig bewoners een goede verbinding met de rest van de stad. 


De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages. Daarnaast komen twee torens; één met dertien etages en één met 23 etages. De verschillende panden krijgen, mede door de grote variatie in geveluitwerking en kozijnopeningen, een geheel eigen uitstraling.

Appartementen

Altera Vastgoed wordt eigenaar van de 184 huurappartementen, de commerciële ruimte en 106 parkeerplaatsen. De appartementen variëren van één- tot vierkamerappartementen, met een oppervlakte die uiteenloopt van 43 m2 - 123 m2. Alle appartementen beschikken over een ruimte buitenruimte. Vanuit het appartement hebben de bewoners zicht op groene sedumdaken. De hoger gelegen appartementen hebben uitzicht op de stad of het buitengebied buiten de ring A10.

Studentenappartementen

De studentenappartementen bevinden zich in de toren met dertien etages en zijn eigendom van Woonstichting De Key. De Key zal de studentenwoningen gaan verhuren door middel van campuscontracten of een tijdelijk contract voor buitenlandse studenten.

Hotels

Hotel Noord Holding wordt eigenaar van de twee viersterren hotels en 34 parkeerplaatsen. De hotels bevinden zich in twee bouwvolumes in de onderbouw van negen etages. Eén hotel beschikt over 110 kamers en het andere hotel over 194 kamers. De hotels hebben een gedeelte keuken- en restaurantvoorziening. 

 Deel dit artikel