Nieuws

Grotere acceptatie prefab

Het gebruik van prefab materialen wordt steeds meer geaccepteerd door Europese architecten, meldt Arch-Vision. 

Grotere acceptatie prefab

Nederlandse architecten lopen voorop in de acceptatie van prefab bouwmaterialen. Tachtig procent van de ondervraagde Nederlandse architecten ziet de bouwplaats steeds meer als montageplaats. Een aantal jaar geleden gaven architecten aan prefab producten en materialen het liefst links te laten liggen. Nu zien zij echter de grote potentie van de prefab producten. Prefab materialen worden niet langer beschouwd als bedreiging van de vrijheid van architecten. In tegendeel zelfs, architecten in alle ondervraagde landen zijn het eens met de stelling dat ze met prefab producten mooie gebouwen kunnen maken.

Externe factoren


Ook externe factoren spelen een rol in de bredere acceptatie van prefab. In alle ondervraagde landen geldt een vraag van investeerders om sneller en goedkoper te bouwen. Daarnaast loopt het aantal vakmensen in de bouw terug. Positief is dat innovaties en ontwikkelingen in prefab materialen ervoor zorgen dat deze materialen een prima alternatief vormen voor meer traditionele bouwmaterialen. 

Arch-Vision doet viermaal per jaar onderzoek onder 1600 architecten in Europa. Dit onderzoek is uitgevoerd onder architecten uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, België, Polen en Nederland. Meer informatie: www.arch-vision.eu. 

 

 Dit artikel komt uit Bton

Deel dit artikel