Nieuws

Duurzame gasvrije woningen op Kade Noord Alblasserdam

Gemeente Alblasserdam en Alblasserwerf geven op 24 juni het startsein voor de bouw van 33 duurzame en gasloze woningen in project Kade Noord in Alblasserdam. Kade Noord fungeert als het afsluitende project in gebiedsontwikkeling De Werven en omvat zes kadewoningen en 27 luxe appartementen.

Het ontwerp van de woningen komt van Klunder Architecten. De realisatie van de woningen wordt uitgevoerd door Kroon & de Koning, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. De energiezuinige woningen zijn voorzien van een individuele bodemwaterpomp, zonnepanelen. Koken en stoken gebeurt zonder gas. Kade Noord wordt gerealiseeerd op de voormalige scheepswerf van Verolme en ligt direct aan de rivier De Noord. Met de voltooiing van Kade Noord wordt de gebiedsontwikkeling De Werven in Alblasserdam afgerond. In totaal zijn hier dan 400 woningen gerealiseerd.

Ruime keuze

In Kade Noord worden zes ruime kadewoningen met een vide gerealiseerd. De woningen zijn te koop vanaf €599.000,- op basis van vrij op naam. Daarnaast komen er 24 luxe appartementen en drie penthouses verdeeld over drie 'urban villa's' met elk vijf bouwlagen. De appartementen variëren in grootte van 59 m2 tot 123 m2. De penthouses hebben een oppervlakte tussen de 210 m2 en 226 m2. De prijzen voor de appartementen variëren van €254.000,- tot €521.500,-. Een penthouse is te verkrijgen vanaf €1.079.000 op basis van vrij op naam. De waterbus stopt voor de deur van de woningen en vervoert de bewoners naar Rotterdam, Dordrecht of een andere tussenliggende halteplaats. 


De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd. 

Deel dit artikel