Nieuws

Groen speelplein op school in Heerlen

Als onderdeel van de totale renovatie van de Broederschool Molenberg is in opdracht van de gemeente Heerlen een groen speelplein op het dakterras aangelegd. Op de eerste verdieping van de school kan nu in de pauzes zonder toezicht veilig gespeeld worden.

Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen zijn 36 Kant & Klaar Klimophagen van Mobilane in bakken aan de buitenrand van het ‘dakspeelplein’ van 14 bij 28 meter geplaatst. De houten plantenbakken zijn verhoogd naar 75 cm om klimmen te ontmoedigen en onder de bakken zijn rubberen tegeldragers geplaatst.

 

Stormbestendig

Om de in totaal 2.30 meter hoge hagen stormbestendig te maken, zijn de volgroeide haagelementen gekoppeld aan borstweringsteunen. De plantenbakken met elk een gewicht van 275 kg zijn met elkaar verschroefd en voor meer ballast zijn extra bakken aan de achterkant van de haag gekoppeld. Zo is de groene wand minimaal tegen windkracht 8 bestand.
 

 De volgroeide hagen van Mobilane krijgen water via een druppelslang die wordt aangestuurd door en vochtigheidssensor. Via een stalen trap kunnen de leerlingen de andere speelgelegenheden, die op de begane grond zijn, bereiken.

Deel dit artikel