Nieuws

Groen licht voor The Student Hotel Delft

Op donderdag 18 oktober is goedkeuring verleend voor de bouw van het Student Hotel in Delft. Het wordt hiermee de achtste locatie van dit concept in Nederland.

Het hotel krijgt een uitgesproken design, 350 kamers en hoogwaardige hotelfaciliteiten. Het hotel van circa 13.500 m2 heeft een opvallende open voorkant met uitzicht op het station. In het hotel zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een receptie met lounge- en gamegedeelte, een bar/restaurant, samenwerkingruimtes, les- en studieruimtes en een wasserette. Tevens is een overdekte fietsenstalling aanwezig waar volgens een deelfietssysteem wordt gewerkt. 

Wethouder Martina Huijsmans van de gemeente Delft zegt het volgende over The Student Hotel: "Onze stad trekt talent aan uit de hele wereld. The Student Hotel biedt accommodatie, werkplekken, studieruimtes en andere faciliteiten die voor studenten interessant zijn. Het hybride hotelconcept biedt daarbij vele publieksfuncties die ideaal zijn voor iedereen die in het stationsgebied wil logeren, studeren, dineren of af en toe een mooie lezing wil volgen."


The Student Hotel in Delft is een ontwerp van KCAP Architects & Planners. De start van de bouw staat gepland voor het einde van 2018. Het complex wordt in de zomer van 2020 opgeleverd. 

Deel dit artikel