Nieuws

Grachtenarchitectuur is sleutel in De Soete Veste

De Soete Veste is een woningenproject in Bergen op Zoom, met in totaal 65 duurzame woningen. De woningen zijn geïnspireerd op de grachtenarchitectuur uit de 18e eeuw en komen langs het water van de Zoom en langs kades van de vesting.

De Soete Veste herbergt 65 grondgebonden eensgezinswoningen die geïnspireerd zijn op de 18e-eeuwse grachtenarchitectuur. De variatie in verschillende type karakteristieke en gedetailleerde elementen zorgen voor een bijzonder aanzicht. ERA Contour realiseert een deel van de eensgezinswoningen op de rand van de stad, waar ooit de verdedigingsmuren liepen. 


Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom is enthousiast over het nieuwe project van ERA Contour. "Scheldevesting krijgt steeds meer vorm. De Soete Veste klinkt niet alleen heel aangenaam, het wordt een plaats waar veel inwoners uit Bergen, maar ook mensen van buiten de stad, graag willen wonen. Het water ligt binnen handbereik en op loopafstand van de binnenstad. Een ander deel komt op de nieuwe kademuren en aan het water van de Zoom dat in het gebied wordt teruggebracht. Hoewel de eensgezinswoningen in De Soete Veste een historische look hebben, maar zijn met een EPC van 0 helemaal ingericht op duurzaam wonen. Zo zijn alle woningen gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, wat de huizen energiezuinig maakt. 


De verkoop van de woningen van De Soete Veste start naar verwachting in het najaar van 2019. Als 70 procent van de woningen is verkocht, start ERA Contour met de bouw. De verwachting is dat dit in het begin van 2020 gaat zijn. 

Deel dit artikel