Nieuws

WeWork opent nieuwe flagship locatie aan Stadhouderskade Amsterdam

Het monumentale 'Gebouw Atlanta', voorheen hoofdkantoor van Tommy Hilfiger, is volledig gerenoveerd om plaats te maken voor een nieuwe flagship locatie van WeWork, platform voor flexibele werkplekken. Het gebouw voorziet nu bedrijven en zelfstandigen van moderne gemakken zonder afbreuk te doen aan de historie van het gebouw aan de Stadhouderskade.

Iconische locatie

Het pand van ruim 6.400 m2 werd in 1920 gebouwd voor het Amerikaanse autobedrijf REO Motor Cars, dat bekend werd door de Oldsmobile en als één van de founding companies van General Motors. WeWork kiest ervoor om deze geschiedenis te laten voortbestaan in het gebouw, waar nog nog altijd een antieke Chrysler in de industriële kelder staat.


De nieuwste vestiging van WeWork in Amsterdam bestaat uit verschillende lounges, vergaderruimtes, flexibele hot desks en privékantoren. De evenementen- en vergaderruimte op de achtste verdieping biedt een bijzonder 360-graden uitzicht over heel Amsterdam. Het interieur is aangekleed met hedendaagse kunstwerken die voornamelijk geïnspireerd zijn op de tradities van de stad. Daarnaast zijn er ook veel unieke stukken in eigen huis ontworpen die de cultuur en traditie van Nederland weerspiegelen.


Nikolay Kolev, Managing Director Northern & Central Europe at WeWork: “De afgelopen maanden waren voor veel bedrijven een grote uitdaging, maar hebben ook aangetoond dat flexibiliteit van groot belang is. Niet alleen nam de vraag naar meer flexibiliteit qua ruimte toe bij WeWork, maar ook wat betreft locatie en gebruik. Met dank aan de uitgebreide gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die we de afgelopen maanden op onze locaties hebben door kunnen voeren, hebben we bedrijven een veilige, flexibele en schaalbare kantooroplossing voor hun teams kunnen bieden. Daarom kijken we met vertrouwen naar de toekomst.”Beeld: render WeWork

WeWork Labs

Na succesvolle programma’s in onder andere San Francisco, Stockholm en Frankfurt, introduceert WeWork met de nieuwe locatie ook WeWork Labs in Amsterdam. WeWork Labs is het internationale programma voor early-stage startups en kleinere bedrijven en voorziet hen van kantoorruimte, een startup community en een programma om hen verder te laten groeien. Hiervoor werkt WeWork samen met lokale incubators en grote bedrijven.

Gezondheid en veiligheid van members op de eerste plaats

In de afgelopen maanden heeft het designteam van WeWork een uitgebreid plan ontwikkeld waarin de veranderingen op de werkplek zijn geschetst en doorgevoerd op alle WeWork locaties wereldwijd. De vestiging aan de Stadhouderskade is het eerste WeWork-gebouw dat in Nederland wordt geopend tijdens de coronacrisis. Alles in het gebouw is zodoende ontworpen om nieuwe gewoontes en maatregelen op de werkplek in acht te nemen. Members zullen, zoals in ieder WeWork-gebouw, gegarandeerd in een veilige en gezonde omgeving werken door implementatie van de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter afstand en persoonlijke ruimte als topprioriteit - met verspreide werkplekken en bufferzones die aansluiten bij de richtlijnen van de overheid voor social distancing.
  • Bewegwijzering - om members door de ruimtes te leiden en ze veilig te gebruiken.
  • Grondige ontsmetting en reiniging - door gemeenschappelijke ruimtes regelmatig te ontsmetten en gratis ontsmettingsproducten aan te bieden.

Deel dit artikel