Nieuws

Kleurrijke blokkenschool leukt grauw Beijing op

Om de hoog aangeschreven No. 12 Middle School in Beijing extra smoel te geven, ontwierp architectenbureau Atelier Alter een schoolgebouw dat bestaat uit kleurrijke blokken.

No. 12 Middle School in het stadsdeel Fengtai staat bekend als één van de betere scholen in Beijing. In de buurt leeft de wens dat kleuteronderwijs wordt geïntegreerd in de school. Bovendien is er een sterke behoefte aan een fris ontwerp voor de soms grauwe omgeving. Atelier Alter ging aan de slag met deze wensen en kwam met een opvallend kleurrijk geheel op de proppen.

Paradijs

Het architectenbureau wil een paradijs creëren, waar kinderen kunnen ontdekken, verkennen en hun zintuigen kunnen stimuleren. Door gebruik te maken van grote kleurblokken onderscheidt de school zich meteen van de grauwe omgeving – kleurrijke kunst tussen het beton. Het ontwerp moet volgens Atelier Alter ‘de dialoog aangaan met de kinderen uit de wijk’.

 

‘Door te kijken door de ogen van een kind, staat het ‘kind zijn’ voorop in het ontwerp’, schrijft het architectenbureau. De blauwe blokken geven de kinderopvang aan, de groene is voor de peuters en oranje voor de kleuters. Bovendien is er een uitdagend en opvallend schoolplein gecreëerd, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Deel dit artikel