Nieuws

Urban Oasis als oplossing voor dichtbebouwde steden

Op de internationale Grüne Woche die deze maand plaatsvindt in Duitsland pakt het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken groots uit. Een innovatief stadspark speelt hierbij een belangrijke rol.

Het innovatieve stadspark is bedacht door NL Greenlabel, van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra.  De ‘Urban Oasis’ vormt dit jaar het decor voor de opening van de beurs waarbij staatssecretaris Martijn van Dam de Duitse minister van landbouw ontvangt. Nederland vestigt hiermee, naast molens, kaas, vlees en poffertjes, de aandacht op Nederlandse topsectoren, duurzaamheid en het beste van de agrarische en tuinbouwsector.
 

Oplossing voor dichtbebouwde steden

De Urban Oasis is speciaal gecreëerd voor stedelijke toepassingen. Met een oppervlakte van slechts 300  m² biedt het innovatieve parkje een oplossing voor dichtbebouwde omgevingen. De combinatie van onderdelen maakt het stadspark bijzonder. De verscheidenheid aan groen zorgt voor zuurstof, luchtzuivering en meer biodiversiteit. Daarnaast zorgt een speciale technologie voor een continue zuivering van de lucht. Het park wordt hierdoor een schone en gezonde plek midden in de stad.


Het park beschikt over een bank van wilgentenen, die bezoekers uitnodigt om een tijdje in het park te blijven. Bloemen zorgen voor een prettige geur. Urban Oasis biedt een fijne oplossing vooral voor steden met een slechte luchtkwaliteit.


Kijk hier voor meer informatie over de Grüne Woche.
Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel