Nieuws

Tweede fase Celsius Snellius van start

In de wijk Woensel-West in Eindhoven is de bouw van Celsius Snellius afgetrapt. In het plan Celsius Snellius worden rond het Celsiusplein zo'n 400 woningen vervangen door nieuwe woningen en een paar betaalbare bedrijfsruimten.

Het gaat in totaal om 129 woningen van 60 tot 90 m2 en 15 commerciële bedrijfsruimtes. Het woonprogramma bestaat uit 15 maisonnettes boven de bedrijfsruimtes en 76 grondgebonden woningen van twee of drie bouwlagen. Daarbij komen er drie zogenaamde torenwoningen van vier bouwlagen waarbij eveneens een dakterras aanwezig is. De overige woningen bestaan uit twee lagen en zijn wat kleiner ingericht. Daarmee zijn deze woningen geschikt als een- of tweepersoonshuishoudens. De aftrap van de tweede fase werd feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners

In Celsius Snellius is een huiskamergevoel aangebracht door middel van een toegangspoort met daarachter een eigen, autoluwe openbare ruimte. Daarbij is gekozen voor een veelheid aan groenvoorzieningen. Snellius wordt gebouwd volgens het Da Vinci Huis-concept van Hurks. Dit is een snel en beproefd recept voor de ontwikkeling en realisatie van maatwerkwoningen, maar vooral voor een adequaat antwoord op de toenemende vraag naar flexibele, betaalbare en duurzame woonoplossingen. 

Deel dit artikel