Nieuws

Subsidie voor groene daken blijkt succes

De subsidieverlening voor de aanleg van een groen dak is in Utrecht een succes. De gemeente laat weten dat er in 2020 tot 532 keer subsidie voor is aangevraagd, een verdrievoudiging ten opzicht van de 124 aanvragen in 2019.

Er is in 2020 bijna twee hectare aan groen dak gelegd in Utrecht met subsidie van de gemeente. Een recordaantal, volgens wethouder Kees Diepeveen (openbare ruimte). Daarmee draagt de stad bij aan een betere, gezondere en klimaatbestendigere stad. 

 

Utrecht geeft aan dat de stijging van de aanvraag niet alleen door de populariteit van groene daken komt. Een aanpassing van de subsidieregeling, die vanaf 1 januari 2020 geldt, maakte het voor inwoners makkelijker om subsidie aan te vragen. Een van de aanpassingen is bijvoorbeeld dat een groen dak van minimaal 10 m2 aangevraagd kan worden, in tegenstelling tot de oorspronkelijke 20 m2. Daardoor konden 171 aanvragers geholpen worden. Ook gezamenlijke aanvragen werden mogelijk gemaakt, waar 70 adressen gebruik van hebben gemaakt.

 

Ook in 2021 is er subsidie voor groene daken in Utrecht beschikbaar. Er wordt een bedrag van 500.000 euro voor weggelegd. Meer informatie en de mogelijkheid voor een aanvraag is hier te vinden

Deel dit artikel