Nieuws

Media Park wordt nog veelzijdiger

UNStudio is door de gemeente Hilversum en Media Park Enterprise geselecteerd om het Hilversumse Mediapark aan te pakken. Het doel is het Media Park te ontwikkelen tot een locatie waarbij rekening wordt gehouden met de ontwikkelingen in de technologie.

De transformatie van het Media Park gebeurt in verschillende fases. Het plan is om vijf nieuwe zones te realiseren in het reeds bestaande terrein. Hierbij kan gedacht worden aan werk- en studeerruimtes, een filmruimte, verschillende sportfaciliteiten en eet- en drinkgelegenheden. Hiermee zijn de verschillende vertrekken een mix tussen werken en wonen.


Foto: UNStudio

Het Media Park zal zich kunnen aanpassen aan de steeds veranderende leefomgeving. Met de realisatie van dit project, wil UNStudio voor het nieuwe Media Park vijf pijlers van groei introduceren. Deze zullen dienen als hoekstenen van deze stedelijke omgeving om het tot een succesvolle en bloeiende locatie te laten zijn.

Momenteel heeft het Media Park een ongeëvenaarde digitale infrastructuur waardoor het een van de grootste leiders is in de wereld van de media. In de toekomst is het zelfs mogelijk dat prototypes en proefprojecten ter plekken worden getest. Verschillende nieuwe ruimten worden beschikbaar gesteld voor het testen en ontwikkelen van innovaties zoals kunstmatige intelligentie en hologram technieken. Foto: Plompmozes

Naast veelzijdigheid draagt het nieuwe Media Park ook bij aan duurzaamheid, wat aansluit bij de doelen van de gemeente Hilversum. Vooraf wordt eerst een analyse gemaakt om te kijken welke maatregelen hierin het meest rendabel zijn. Het project wordt naar verwachting in 2030 opgeleverd.Foto: UNStudio

Deel dit artikel