Nieuws

Dit is het meest exclusieve huis van Hollywood

Een bijzonder project in Hollywood, de stad van de wereldsterren en de onbegrensde mogelijkheden. Het architecturaal onderzoeksinitiatief ‘arch out loud’ schreef samen met Last House on Mudholland een wedstrijd uit om het huis van de toekomst te ontwerpen voor een wel een heel bijzondere plek. Namelijk: recht onder het Hollywood-teken.

Bedoeling van de wedstrijd van arch out loud is om aandacht te vragen voor innovatieve huizen van de toekomst, die oplossingen bieden voor klimaatverandering, energieverbruik en een stijgende zeespiegel. Een slimme zet, aan gezien er geen groter podium denkbaar is voor dergelijke problematieken dan Hollywood.

Futuristische woning

Overal ter wereld lagen schetsen voor een futuristische woning in Hollywood op de tekentafel. De organisatie kreeg ruim 500 inzendingen. Een grote jury, bestaande uit vooraanstaande architecten, snoeide flink in de inzendingen tot er 3 overbleven.

 

Dat zijn Hirsuta uit Amerika, FGO/Arquitectura uit Mexico en YBDD en NHD uit Amerika. Zij ontwierpen respectievelijk Ambivalent House, Hollywood Hill en The Last House. Eervolle vermelding (owner’s choice) is er voor het ontwerp Eclipse van architectenkantoor A2.0 Studio di Architettura uit Italië.

Ambivalent House


Credits: Hirsuta ©

Hollywood Hill


Credits: FGO/Arquitectura ©

The Last House


Credits: YBDD and NHD ©

Eclipse


Credits:
A2.0 Studio di Architettura ©

Deel dit artikel