Nieuws

Bouw Hof van Bilthoven officieel begonnen

In Hof van Bilthoven ontwikkelt en realiseert TBI-onderneming ERA Contour 105 nieuwbouwwoningen in de populaire jaren dertig stijl, waarvan 72 koopwoningen en 33 huurwoningen voor Woonstichting SSW. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het architectuurontwerp.

Een maand eerder startte ERA Contour al met de bouw van de huurwoningen en deze mijlpaal werd dit keer feestelijk herhaald voor de start bouw van de koopwoningen. Wethouder Dolf Smolenaers is enthousiast over de komst van het nieuwbouwproject in Bilthoven: “Na jaren van voorbereiding is het zover en krijgen we er 105 prachtige woningen bij in onze gemeente. Een zeer belangrijke ontwikkeling in deze gespannen huizenmarkt. Bilthoven is straks een mooie nieuwe woonbuurt rijker.”


“We vinden het fantastisch om op deze plek in Bilthoven een nieuwe, rustige en kindvriendelijke buurt te creëren. Het wordt een fijne plek om te wonen. Bovendien zijn alle woningen duurzaam uitgerust doordat ze gasloos zijn en beschikken over een bodemwarmtepomp. Die zorgt voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter. Ook krijgt elke woning 3 of 4 zonnepanelen op het dak. Zo ben je als bewoner duurzaam bezig”, zegt Emile Driesen, projectontwikkelaar van Hof van Bilthoven bij ERA Contour.

Stijlvol wonen in het groen

Klassieke puntdaken met overhangende goten, geelgekleurde bakstenen, smalle verticale ramen en mooie luifels boven de voordeur. Deze Dudokachtige stijl is wat Hof van Bilthoven typeert. Samen met het feit dat het zich bevindt in een rustige groene omgeving waar kinderen fijn kunnen spelen. De toekomstige bewoners kunnen genieten van een voor- en achtertuin en een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. In totaal worden in het nieuwbouwproject negen verschillende woningtypes gebouwd.

Oplevering in de zomer van 2020

ERA Contour verwacht de eerste woningen op te leveren in de zomer van 2020.

Deel dit artikel