Nieuws

Woonproject Weerreys Park voltooid

Naast de Aa of Weerijs - een beek aan de rand van het Noord-Brabantse Zundert - is de afgelopen maanden druk gebouwd aan Weerreys Park: een tijdloze woonwijk met dorpse uitstraling.

Hier zijn 13 semibungalows, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 23 eengezinswoningen gebouwd. De eengezinswoningen worden in opdracht van woningcorporatie Thuisvester gerealiseerd: 17 woningen worden verhuurd en 6 woningen zijn verkocht. Op de 12 bouwkavels gaan particuliere opdrachtgevers met hun eigen aannemer aan de slag.

Hoogteverschil

Een van de belangrijkste speerpunten voor Weerreys Park was de woningen op een natuurlijke wijze verweven met de landelijke omgeving van het markante beekdal. Door de ligging langs de Aa of Weerijs kent het beekdal hoogteverschillen. “De huizen zijn gebouwd in verschillende bouwhoogtes - de semibungalows aan de rand van het beekdal liggen lager dan de twee-onder-één-kapwoningen en eengezinswoningen aan de andere kant van de woonwijk – hierdoor heeft bijna iedereen uitzicht op de weidse omgeving. Op deze manier wordt het natuurlijke hoogteverschil nog eens extra benadrukt”, vertelt Tim Tutert van Plein06, die zich aan het begin van het project samen met projectontwikkelaar Van Omme & de Groot bezig heeft gehouden met de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de buitenruimte.

Regenwater

Regenwater wordt opgevangen in een apart buizenstelsel welke ervoor zorgt dat het water wordt afgevoerd naar een wadi. Dat is een soort geul die normaalgesproken droogstaat en via een buizenstelsel regenwater opvangt en laat infiltreren in de ondergrond. “Hierdoor wordt het gemeentelijke riool niet extra belast en hoeft het water niet naar een waterzuivering geleid te worden. Zo kunnen er rioolbuizen met een kleinere diameter gebruikt worden, wat een flinke investering scheelt,” vertelt Ruud van Eck van Civiel Adviesbureau Waterpas, die verantwoordelijk is voor de inpassing van de duurzame waterafvoer.

Deel dit artikel