Nieuws

IKEA richt WikiHouse in

Ook IKEA draagt een steentje bij aan de veranderende woningbehoeften. Op het BouwEXPO Tiny Housing, het terrein in Almere waar tal van tiny houses staan, heeft IKEA de eerste WikiHouse doe-het-zelfbouwwoning ingericht.

Almere is een van de steden waar met woonexperimenten invulling wordt gegeven aan nieuwe vormen van wonen in de breedste zin; van duurzaam klein tot groots in de duinen. Zo zijn er met de BouwEXPO Tiny Housing verschillende kleine woningen gebouwd in Almere. De EXPO draagt bij aan de ontwikkeling van een nieuwe manier van bouwen: klein (max. 50 m2), betaalbaar en duurzaam. Een van de gerealiseerde woningen is het WikiHouse. Deze complete woning is slechts 38m2 groot.

IKEA richt tiny house in

Het Woningbouwatelier jaagt vernieuwing in het wonen aan in de stad van het woonexperiment: Almere. Het atelier is een initiatief van de gemeente Almere, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en het Rijksvastgoedbedrijf. Het atelier startte in 2016 de ideeënprijsvraag 'Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere!' en jaagt onder andere de ontwikkeling van zelfbouw aan, zoals het WikiHouse concept. IKEA ziet heil in nieuwe woonvormen en richtte recentelijk het WikiHouse in. Het woonwarenhuis laat hiermee zien dat duurzaam wonen op kleine oppervlakte geen concessie betekent aan design en comfort.


WikiHouse is een doe-het-zelfbouw concept. Het is een duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee bewoners zelf het huis (of werkruimte) kunnen ontwerpen én bouwen. Binnenkort krijgen 20 tot 25 geïnteresseerden de kans om hun eigen WikiHouse te ontwerpen, bouwen en inrichten in Almere.

 


Credit: IKEA ©


Lees ook: Eerste bewoonbare WikiHouse in Nederland!

Deel dit artikel