Start verkoop nul-op-de-meterwoningen in woonzorgzone Hillegom

dinsdag 16 februari 2021
timer 3 min
Gebiedsontwikkelaar AM is de verkoop gestart van 45 nul-op-de-meterwoningen in de buurt Elzenhof in Hillegom. Elzenhof betreft de derde en laatste fase van de ontwikkeling van de woonzorgzone Elsbroek-Zuid in Hillegom. In deze gemengde buurt voor jong en oud worden zowel koopwoningen als zorgappartementen en levensloopbestendige appartementen gerealiseerd.

Elzenhof

Het ontwerp en het aanbod van de nieuwe woonbuurt Elzenhof binnen de wijk Elsbroek in Hillegom is gericht op bewoners van verschillende leeftijden en gezinssamenstellingen, met en zonder hulpvraag. Het openbaar gebied is ruim en wordt drempelloos, zodat mensen met een rollator of rolstoel hier eenvoudig kunnen bewegen.


Er komen in totaal 45 koopwoningen, 41 zorgappartementen (middeldure huur) en 35 levensloopbestendige appartementen (middeldure huur). De verkoop voor de 45 koopwoningen is nu gestart en betreft 29 rijwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kapwoningen bieden de mogelijkheid om een slaapkamer en badruimte op de begane grond aan te brengen, waarmee deze levensloopbestendig zijn.


Het ontwerp van de woningen komt van Inbo architecten Amsterdam. Naar verwachting start de bouw van zowel de koop- als huurwoningen in november 2021. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Aandacht voor duurzaamheid in en om Elzenhof

Alle woningen zijn gasloos en zeer energiezuinig. De woningen zijn voorzien van een eigen bodemwarmtepomp, die voor zowel vloerverwarming als -koeling zorgt. Daarnaast wordt energie opgewekt door zonnepanelen. De woningen voldoen aan de eisen voor BENG. Dit betekent dat niet alleen rekening is gehouden met een goede isolatie van de gebouwschil en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie. Ook worden de woningen gebouwd volgens het Nul-op-de-meter concept. Dit levert bewoners een grote besparing op hun energiekosten op.


Niet alleen de woningen zijn duurzaam maar ook de inrichting van de directe omgeving draagt een steentje bij. Zo zal het water aan de Vincent van Goghsingel worden doorgetrokken waardoor de waterberging verbetert. Tevens zal de biodiversiteit worden versterkt door het vele groen in de vorm van bomen, hagen en tuinen.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen zoals een uitbouw, erker of indelingswijziging van de plattegrond in werkelijkheid te ervaren en uit te laten voeren.

AM geeft invulling aan haar kernthema’s Gelukkig leven en Gedurfde duurzaamheid

De gemeente Hillegom en AM willen met Elzenhof een buurt realiseren voor mensen die het fijn vinden om samen met anderen te wonen. Onderlinge ontmoeting en samen activiteiten ondernemen staat centraal. De inrichting van het gebied en de ontmoetingsruimten in het zorggebouw faciliteren dit. Hiermee creëert AM een leefomgeving die klaar is voor de toekomst en waar volop aandacht is voor gezondheid, ontspanning en duurzaam wonen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Start verkoop nul-op-de-meterwoningen in woonzorgzone Hillegom

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Bouwiconen: Jimmy van der Aa trapt af met Peter Zumthor

27 mrt om 07:30 uur

In onze nieuwe rubriek Bouwiconen vragen we een Nederlandse architect naar het werk dat hem of haar veel…

Lees verder »
descriptionArtikel

De kracht van geografische data voor een breder publiek

22 mrt om 12:00 uur

Actuele vraagstukken als de woningnood en klimaatverandering vragen om oplossingen die moeten komen van…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vijf maatregelen om funderingsschade goed aan te pakken

1 mrt om 10:00 uur

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur verwacht dat vierhonderdduizend panden in Nederland te maken…

Lees verder »
descriptionArtikel

Symposium over de kansen voor waterrijk bouwen

29 feb om 07:30 uur

Tijdens het symposium Building the Future, op maandag 18 maart in Zwolle, wordt ingegaan op stedenbouwkundige…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe rekentool om CO₂-uitstoot terug te dringen

20 feb om 11:30 uur

Een groot deel van de CO₂-uitstoot in de bouw wordt toegeschreven aan het bouwen van nieuwe gebouwen. De…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatig versus kunstzinnig

19 feb om 15:30 uur

De afbeelding bij dit webartikel was te mooi om te laten liggen als cover van onze Innovatiecatalogus 2024 (…

Lees verder »
descriptionArtikel

Seminar De Bewoner Centraal 2.0 zet grote stappen vooruit

9 feb om 10:25 uur

De grootste uitdaging om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen is niet de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatige intelligentie bedreiging voor architect?

9 feb om 07:30 uur

Als redactie kunnen we niet meer heen om kunstmatige intelligentie (AI), maar hoe zit dat in de bouwwereld?…

Lees verder »