Nieuws

Wonderwoods dubbel in de prijzen bij MIPIM Awards

Tijdens vastgoedbeurs MIPIM in Cannes zijn architecten MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti, samen verantwoordelijk voor het ontwerp van Wonderwoods in Utrecht, dubbel in de prijzen gevallen.

De architecten wonnen prijzen in de categorieën 'Best Mixed-Use Project' en 'Future Project of the Year'. De jury benadrukte dat project Wonderwoods perfect aansluit op waar MIPIM voor staat: het creëren van plekken voor de toekomst, die financiële en vastgoedprincipes niet uit het oog verliezen, die tegelijkertijd ook de zachtere waarden niet negeren. 


Wonderwoods is volgens de jury een fantastisch voorbeeld van echt geïntegreerd gemengd gebruik in het project van twee torens. De twee torens waaruit het project bestaat passen goed bij elkaar, maar het zijn geen replica's. Daarbij hebben ze beide verschillende functies, zoals woningen, voorzieningen en kantoorruimte. 


Bij uitreiking van de 'Future Project of the Year'-award kroonde hoofdredacteur van het magazine Architecture Review Paul Finch Wonderwoods tot echte winnaar: "De jury vond dat Wonderwoods een optimistische maar overtuigende propositie biedt voor de toekomst van steden, die uitgaat van een symbolische relatie tussen dat wat voor de mens en de natuur wordt gemaakt. 


Volgens Wonderwoods vormen deze twee prijzen de meerwaarde van een volledig nieuwe aanpak van projectontwikkeling. Hierbij wordt niet alleen nagedacht over mooie en inspirerende architectuur, maar ook over hoe mensen een gebouw gebruiken en hoe hun leven kan worden beïnvloed met een steekhoudend concept rondom gezondheid en duurzaamheid. Jason Blackmore, CEO van G&S Vastgoed zegt hier het volgende over: "Wonderwoods is ontwikkeld vanuit een holistisch perspectief. Zo hebben wij ook gekeken naar de beleving van Wonderwoods als merk. Deze aanpak is ontwikkeld in een samenwerking met Stndrd Creative Company. Zo is niet alleen een duurzaam gebouw, maar ook een duurzaam merk en een volledig Healthy Urban Living Concept gecreëerd."

Deel dit artikel