Nieuws

Online platform maakt duurzaam bouwen toegankelijk

Reimarkt heeft sinds kort een nieuwe website waarmee de keten in één keer landelijk dekkend is geworden. In drie simpele stappen kunnen woningeigenaren via het online platform aan de slag met zonnepanelen, dak- en muurisolatie, dubbel glas en meer.

Reimarkt is een winkelketen waar VVE's, woningeigenaren en huurders duurzaam wonen kunnen kopen met als doel energiebesparing en verduurzaming van de woningmarkt. De verschillende producten die Reimarkt aanbiedt kunnen in slimme pakketten gecombineerd worden. Op deze manier zien klanten direct wat het kost én oplevert. 


Reimarkt is een initiatief van architecten- en onderzoeksbureau KAW, dat zich met haar architecten, onderzoekers en adviseurs inzet voor stedelijke, ruimtelijke en sociale vernieuwing. KAW bedacht Reimarkt omdat de huidige initiatieven die de verduurzaming van de woningmarkt moeten versnellen niet aanslaan bij het grote publiek.Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met KUUB, een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, die toekomstige bewoners helpt een kwalitatief droomhuis te bouwen tegen een eerlijke prijs.

Niet bekend met de voordelen

Dat de verduurzaming van de woningmarkt nog niet aanslaat bij het grote publiek, komt volgens KAW omdat de mogelijke besparing en de voordelen niet duidelijk zijn, er geen overzichtelijk en integraal aanbod is en de financiering niet helder is. Met het initiatief wordt voorkomen dat energiebesparing enkel een optie is voor de elite. Juist in de arme wijken met slecht geïsoleerde woningen, kan energiebesparing op weinig interesse rekenen. Door Reimarkt wordt energiebesparing wél voor iedere woning mogelijk. 

Deel dit artikel