Nieuws

Iconisch kantoor langs A20

De bouw van een nieuw bedrijfspand voor PB Techniek is recentelijk begonnen langs de A20. Het gebouw zal bestaan uit een kantoor en een productiehal. De behoefte voor een nieuw pand ontstond door de sterke groei die het bedrijf momenteel doormaakt. De verantwoordelijkheid voor het ontwerp van het gebouw ligt bij MoederscheinMoonen Architects uit Rotterdam.

Transparantie

De expressiviteit van het gebouw komt naar voren door het gebruik van kaders. Deze kaders benadrukken bepaalde punten in het gebouw, zoals de entree, en 'framen' de achterliggende functies die deze punten in het gebouw hebben. Daarnaast wordt er veel met natuurlijk lichtinval gewerkt bij het ontwerp van het gebouw. Zo zijn de kantoorvloeren relatief ondiep zodat er veel daglicht naar binnenvalt. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van glas van de vloer tot aan het plafond van het gebouw. Door de grote mate van transparantie in het gebouw is er sprake van een optimale werkomgeving en is er aandacht voor ieder aspect van de onderneming. 

Link met landschap 

Als je vanuit de lucht naar Nederland kijkt valt het Westland gelijk op. De grote hoeveelheid glas die typerend is voor dit deel van Nederland werd gebruikt als inspiratie voor het ontwerp van het gebouw van PB Techniek. De oplevering van het project staat op de planning voor medio 2019. 

Deel dit artikel