Nieuws

Duurzame gezinswoningen in het Rotterdamse Overschie

In het Rotterdamse stadsdeel Overschie komen er dit najaar 28 energiezuinige woningen bij. Alle woningen zijn voorzien van een warmtepomp, zijn gasloos en beschikken over vloerverwarming en goede isolatie.

De woningen liggen in een groene omgeving, aan de rand van de rustige en klimaatvriendelijke wijk Park Zestienhoven. Ze hebben een oppervlakte van 119 m2 en hebben een tuin, vier ruime slaapkamers en een parkeergelegenheid. Op de kopgevel van Poort16hoven wordt een AED geplaatst, die voor de hele buurt beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast wordt de toegang tot de buurt opgevrolijkt met een streetart mural van de Rotterdamse kunstenaars TelmoMiel.

Groen en duurzaam

Alle woningen zijn zeer energiezuinig door de aanwezige warmtepomp, goede isolatie en triple glas ramen. De woningen zijn gasloos en zijn in het geheel voorzien van vloerverwarming die per etage te regelen is. Hierdoor hebben de woningen een EPC van 0. Met een EPC van 0 wordt het milieu minimaal belast en hebben bewoners lagere maandlasten. Ook komen bewoners hierdoor aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek en zijn banken bereid tot grotere financieringsruimte.

Goed bereikbaar

Het centrum van Rotterdam is met de fiets in vijftien minuten te bereiken, het centrum van Overschie ligt op vijf minuten fietsen. De A20 en A13 zijn goed bereikbaar en internationale bestemmingen zijn dichtbij door het nabijgelegen Rotterdam The Hague airport.

Deel dit artikel