Nieuws

SPIE bereidt zich voor op overname Ziut

SPIE, een grote Europese speler in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is voornemens om Ziut te acquireren.

Ziut is expert in installatie, beheer en onderhoud van openbare verlichting, verkeersregelinstallaties en camerabewaking. het bedrijf heeft een derde van alle Nederlandse lichtmasten in beheer en beschikt derhalve over een goede basis om steden voor te bereiden op de smart city.

 

Jan Arends, directeur van het marktsegment Smart city, ziet nieuwe kansen met deze overname: "We verwachten dat de markt voor ‘connected’ openbare verlichting voor smart cities flink gaat groeien. SPIE heeft op het gebied van smart cities het afgelopen jaar al van zich laten horen bij diverse gemeenten en heeft een duidelijk beeld waar ze naartoe wil en wat de (uitgebreide) mogelijkheden zijn. Ziut is een bedrijf met een frisse blik op nieuwe technologie, dat past goed bij het innovatieve karakter van SPIE."

 

Ton Schols, directeur Ziut: "De visie van Ziut en SPIE sluiten naadloos op elkaar aan en onze competenties zijn complementair. De samenwerking met SPIE maakt het mogelijk om onze dienstverlening te verdiepen en te verbreden en verder invulling te geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de kwaliteit van leven te optimaliseren."Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel