Nieuws

Speelobject Landrug geopend

Op het plein voor Sportboulevard Sportblok is op vrijdag 24 juni Landrug geopend, een uniek speelobject geïnspireerd op de vorm van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Stichting Renesse stelde het budget beschikbaar en de gemeente Schouwen-Duiveland schreef de prijsvraag voor het ontwerp uit.

Marianne Van den Hoek, bestuurslid van Stichting Renesse en wethouder Wout van den Berg verrichtte de openingshandeling. De wethouder vertelde: “De Landrug is een mooie toevoeging op het multifunctionele sportcomplex en geschikt voor een brede doelgroep kinderen." Dat de buitenruimte van het sportcomplex meer waarde heeft gekregen door de Landrug is duidelijk te merken aan de enthousiaste reacties van de kinderen.
 

Samenwerking

De afgelopen maanden heeft BTL in nauwe samenwerking met Ellen Brouwers designing art Oisterwijk hard gewerkt aan het ontwerp, de voorbereiding en de realisatie van de Landrug. Op basis van de impressies die gemaakt waren voor de inschrijving zijn 3D-tekeningen gemaakt. Vanuit de werkplaats is het speelobject met speciaal transport naar de locatie gebracht en met een telescoopkraan op de juiste plaats neergezet. Daarna is het object gedeeltelijk bekleed met kunstgras en is het glaskunstwerk (gelaagd gehard glas met een keramische print) geplaatst. Het ontwerp laat verschillende leeftijden en diverse sporten zien. De valondergrond rond het object maakt het plaatje compleet en veilig.


De speelvoorziening daagt kinderen enerzijds uit om te spelen, te ontmoeten en te ontdekken en biedt volwassenen iets moois om naar te kijken. Vanuit de fitnessruimte kunnen sporters het object ook zien liggen. Iedere Schouwen-Duivelander herkent de Landrug (met een beetje fantasie) als zijn of haar eiland, terwijl kinderen een groot ‘gek’ speelobject zien.
 

Opening 

Na de opening door wethouder Van den Berg mochten de kinderen van de Theo Thijssenschool de Landrug openen op de enige manier die echt past bij een speelobject: er werd geklommen over de dijken, gechilld op het ‘strand’ en gegleden door de ‘zee’. Christiaan Stouten, Richard Hereijgers en Ellen Brouwers, die het speelobject ontwierpen en realiseerden, vertellen: “Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen de speelfuncties toepassen die vooraf bedacht zijn. En hun plezier in het spel, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel