Nieuws

Top 10 slimme oplossingen voor brandveiligheid

Branddetectie door warmtebeeldcamera's, tunnelventilatie in afgesloten galerijen en overdrukinstallatie die écht werkt. Het zijn enkele voorbeelden van slimme brandveiligheidsoplossingen, opgesteld door brandveiligheidsdeskundige Peter van de Leur.

Van de Leur, tevens gasthoofdredacteur van Stedebouw & Architectuur themanummer Brand/Veiligheid, maakte in samenwerking met collega brandveiligheidsdeskundigen een selectie van 10 superslimme brandveiligheidsoplossingen . Hieronder leest u over één van die oplossingen. Het hele artike lezen? Download dan gratis  de pdf onderaan deze pagina.
 

Branddetectie door slimme warmtebeeldcamera’s

Antea Group/SAVE heeft een innovatief en integraal brandveiligheidsconcept opgesteld waarmee een concrete invulling wordt gegeven aan een gelijkwaardig niveau van brandveiligheid voor een tweetal bedrijven die een opslaghal delen. In het brandveiligheidsconcept is uitgegaan van de kracht van de bestaande brandveiligheidsvoorzieningen, aangevuld met ultrasnelle detectie door slimme warmtebeeldcamera’s, geleend uit de petrochemische industrie en specifiek toepasbaar gemaakt voor een gebouwgebonden omgeving. Hiervoor is samenwerking gezocht met Chubb Fire & Security. De kern van de oplossing is gebaseerd op de gedachte: “Elke brand is met een glas water te blussen - mits je er maar op tijd bij bent.” Kenniscentrum CIV van de Veiligheidsregio Rotterdam is enthousiast over deze oplossing: “Het beoogd te plaatsen camerasysteem voor vroege detectie van een beginnende brand is voor Nederland een primeur.”
 

Download gratis en lees verder

In het nieuwste nummer van Stedebouw & Architectuur leest u de gehele top 10. U kunt dit artikel nu los downloaden door op onderstaande knop te drukken. Het hele nummer lezen? Download hem dan in onze bibliotheek, of bestel het nummer los na via onze klantenservice.

Top10Brandveiligheidsoplossingen.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel