Nieuws

Provincie Groningen ondersteunt investering in circulair bouwen

C+M+B Ontwikkeling uit Groningen krijgt 40.000 euro subsidie voor de doorontwikkeling van een bouwsysteem voor passieve huizen. Deze woningen zijn zo goed geïsoleerd dat ze geen verwarmingssysteem meer nodig hebben.

Het bureau heeft een eenvoudig kliksysteem ontwikkeld om snel en luchtdicht te kunnen bouwen. Bovendien zijn de bouwonderdelen geschikt voor hergebruik. De investering levert op korte termijn 5 tot 8 nieuwe banen op, en mogelijk in de toekomst nog eens 50. 


Het bouwbedrijf gaat hun bouwsysteem in de praktijk testen bij drie kantoren. Bijzonder is dat bij de bouw geen schroeven, spijkers of lijm gebruikt worden. Daardoor is een gebouw eenvoudig groter en kleiner te maken. "Ook in de bouw moeten we zuiniger omgaan met grondstoffen en meer hergebruiken. We willen daarom woningen en kantoren ontwikkelen die 100 procent circulair, aardbevingsbestendig én comfortabel zijn", zegt Edwin Abee, directeur van C+M+B Ontwikkeling.


"Een mooi voorbeeld van een investering die bijdraagt aan een vernieuwend en duurzaam midden- en kleinbedrijf, met ook nog eens een positief effect op de werkgelegenheid en de circulaire economie", aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

Groningen@Work

De subsidie komt uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen, onderdeel van Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2019-2023 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers een beroep op kunnen doen.

Deel dit artikel